Піца та вино! Чи можна знайти смачнішу пару?

Піца та вино! Чи можна знайти смачнішу пару?

Магія смаку ідеального тандему вина та піци – правильно підібране вино, яке підсилює насолоду від томатного соусу і знижує жирність сиру. Розкриваємо ідеальні формули поєднання різних видів піци та вина. Замовляйте улюблену піцу та мерщій у найближчий магазин “Біле Сухе” за вином.

1. Сирна піца з келихом білого сухого

Класичний шматочок піци, начиненої міксом ароматних сирів добре смакує у поєднанні  з вином легкої текстури з яскравим ароматом та ніжними фруктовими нотками. Ідеальна пара – біле сухе сицилійське шардоне “Baglio dei Templi Bianco”, яке продемонструє неймовірний смак та аромат трав, який ідеально доповнюватиме сир.

2. М’ясна піца з келихом червоного сухого

Пікантні аромати та насичений смак м’ясної піци потрібно поєднувати з правильним червоним вином.  До ситної м’ясної піци ідеально підійде келих червоного вина з легкими танінами. “Baglio dei Templi Rosso” найкращий вибір, який розкриється відтінками ягід чорниці, сливи та чудово доповнить м’ясний смак піци.

3. Гавайська піца з келихом гевюрцтрамінер або розе

Гавайська піца увінчана канадським беконом та ананасами, що робить її, по суті, солодко-пікантною з особливо ніжним ароматом. Збалансування цих смаків та ароматів добре поєднується з легким рожевим. Келих сухого рожевого “Camolas Clo”  – це ідеальний партнер для шматочка гавайської піци.

Також біле напівсолодке гевюрцтрамінер “Hans Baer Gewurztraminer” – це чудовий спосіб доповнити смак гавайської піци, не перевантажуючи ваші смакові рецептори.

4. Піца Маргарита з келихом сухого

Класична легка італійська піца, піца Маргарита, з трьома основними інгредієнтами  – помідорами, моцарелою та свіжим базиліком вимагає такого ж легкого поєднання вин. Ковток сухого вина сорту темпранільо “Luna Negra Reserva Tempranillo” стане ідеальним напоєм, що освіжає після легкого укусу піци Маргарити.

Звичайно, коли справа доходить до поєднання вина та піци, насправді немає жорстких правил. Сподіваємось, наші поради вам будуть корисними у пошуках особливого вина до улюбленої піци.