ТОП-3 провідних виноробних країн світу

ТОП-3 провідних виноробних країн світу

Коли ви думаєте про вино, якою мовою ви вимовляєте слова “Ще один келих вина, будь ласка”?)
Ми в “Біле Сухе” чітко вимовляємо фразу трьома мовами, і так:
– “Un altro bicchiere di vino, per favore”,
– “Un autre verre de vin s’il vous plaît”
– “Otra copa de vino por favor”.

А все тому, що Італія, Франція та Іспанія це мекка виноробства, яка виробляє більш ніж половину світового запасу вина! І безумовно, вина з цих куточків світу займають почесне місце на полицях магазинів “Біле Сухе”!

1. Італія
Італія об’єднує довгу історію виноробства з ідеальним кліматом і більш ніж мільйоном виноградників, ось чому вона займає перше місце у світі по виробництву як червоного, так і білого вина.
Італійське вино люблять за насичені відтінки, багатий букет з тонами вишні, чорної смородини, перцю, малини.
Для розкриття характеру італійського вина ми підібрали для вас три прекрасних екземпляри з полиць “Біле Сухе”.
Вино ігристе біле екстрасухе «Prosecco D.O.C. Spumante Extra Dry» має приємний, легкий, тонкий, ніжний, стійкий фруктовий смак з квітковими нотками. Добре підходить як аперитив. Ідеально підходить до всіх рибних страв, добре поєднується з легкою пастою та рисом.
Біле сухе «Villa Romanti Soave» фруктове, насичене і гармонійне вино з легким гірким мигдальним присмаком, ароматами жовтої дині та яблука. Підходить до білого вареного м’яса, легких невитриманих сирів, салатів з морепродуктами та риби.
Червоне напівсухе «Ca’del Doge Tombacco Caruso Rosso» має аромат червоних ягід, а саме смородини, малини, полуниці. Смак наповнений нотами ожини та прянощів. Поєднується з ковбасами, смаженим або тушкованим червоним м’ясом та з витриманими сирами.

2. Франція
Така романтична, але з твердим винним характером – Франція займає друге місце після Італії з виробництва вина – від 36 до 47 мільйонів гектолітрів на рік. Франція найбільше відома своїми високоякісними винами з достатком тонких вишуканих смаків.
Тепер ловіть три наших твердих “ТАК” французьким винам з полиць “Біле Сухе”.
Червоне сухе вино «Le Comte De Mercy Pinot Noir» наповнене фруктовим та ніжним ароматом, вино з шовковистими танінами та нотками стиглої черешні. Вино «Le Comte De Mercy Pinot Noir» поєднується з пастою, піцою та дичиною.
Біле сухе вино «Château De Cathalogne Bordeaux» наповнене ароматами екзотичних фруктів та лугових трав. Смак свіжий, м’який та оксамитовий, повністю відтіняє аромат. Вино «Château De Cathalogne Bordeaux» відмінно поєднується з пастою, запеченою білою рибою та сирами з білою цвіллю.
Ігристе вино “Prestige De France” відоме своїм свіжим і гармонійним смаком, що розкривається в парі з фруктовими та елегантними ароматами цитрусових та польових квітів. Ігристе “Prestige De France” ідеально подавати як аперитив.

3. Іспанія
Іспанія має найбільші площі під виноградники в Європі, але не дивлячись на залиті сонцем долини знаходиться всього на третьому місці серед виноробницьких країн світу. Зате іспанські вина славляться своїм відмінним смаком, конкурентною ціною та безумовно особливою ароматикою.
В “Біле Сухе” ми підібрали прекрасні екземпляри іспанського виноробства, які допоможуть повною мірою розкрити глибокий смак, свіжий аромат та приємно порадують своєю ціною.
Червоне сухе вино «Llave Real Tempranillo» наповнене нотами червоних ягід, чорносливу та лакриці. Смак вина ніжний з фруктовими тонами і добре збалансованою кислотністю. Вино «Llave Real Tempranillo» можна подавати до м’ясних страв, спагеті та сирів.
Вино біле сухе «Llave Real Viura» володіє тонким смаком з легкими квітковими нотками, ніжністю тропічних фруктів і приємним фруктовим присмаком. Аромат же наповнений тематикою жовтого яблука і тропічними фруктами. Вино «Llave Real Viura» поєднується з рибою, креветками, легкими салатами та пастою з вершковим соусом.
Біле сухе ігристе “Cava Divino Oro Brut” має легкий, фруктовий аромат з нотками яблука і тропічних фруктів з ніжним смаком. Ігристе “Cava Divino Oro Brut” чудове як аперитив, відмінно поєднується з легкими закусками, канапе з ікрою та червоною рибою, креветками та морепродуктами. Це вино ідеально підійде для прекрасного вечора.