Вино та сир: апетитне комбо та кілька основних правил поєднання

Вино та сир: апетитне комбо та кілька основних правил поєднання

Вино та сир два продукти, які володіють схожими властивостями, а саме процесом бродіння та витримкою. Тому з огляду на кислотність, текстуру і рівень танінів у вині можна підібрати ідеальний сир йому в пару, будь то м’який брі, твердий пармезан або блакитний сир рокфор.

Ми в “Біле Сухе” завжди говоримо своїм гостям, що поєднання вина та сиру має доповнювати та підкреслювати аромати один одного. Перейдемо до декількох простих правил поєднання та створення ідеального смакового комбо з вина та сиру.

Правило №1
Спочатку обирайте вино, а тільки потім приступайте до вибору сиру.

Правило №2
Вино з сиром має бути однієї інтенсивності. Вершкові сири поєднуються з м’якими білими та червоними винами з підвищеною кислотністю. Тверді сири відмінно поєднуються з терпкими червоними винами або білими винами витриманими в дубовій бочці, а ось сири з блакитною пліснявою ідеально підійдуть до солодких білих вин.

Правило №3
Можна схитрувати, взявши вино та сир з одного регіону, таке поєднання продумано самою природою та схожими властивостями.
Винні експерти “Біле Сухе” підібрали ідеальні комбінації для смакових досліджень світу вина та сиру!

М’який, ніжний смак білого сухого Шардоне «Le Comte De Mercy Chardonnay» наповнений нотами хрустких яблук, соковитих цитрусових та карамельних персиків. З таким вином відмінно грає в парі м’яка гауда, фета, моцарела та м’які вершкові сири, як брі, камамбер та козячий сир. Для любителів твердих сирів, хорошим вибором стане м’який чедер та пармезан.

Каберне Совіньон «Cuatro Gatos Tinto Cabernet Sauvinon Seco» – одне з кращих червоних сухих вин на наших полицях, які можна ідеально поєднувати з різними видами сирів.
Вино має приємну кислотність і насичений букет з відтінків сливи, трав і зрілих лісових ягід.
Простий, легкий та невибагливий смак вина відмінно поєднується з напівм’яким сиром грюєр, більш м’яким камамбер і звичайно ж з гострим чедер, конте та твердим пармезаном.
Любителі блакитних сирів можуть насолодитися ідеальним поєднанням Каберне Совіньон «Cuatro Gatos Tinto Cabernet Sauvinon Seco» з сиром рокфор та горгондзолою.
Важливо знати! Чим більше витриманий сир, тим краще він буде поєднуватися в парі з Каберне Совіньон.